Hugo Borst: "Ajax-voetbal wordt gespeeld door Feyenoord en PSV"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

PSV is dit seizoen ijzersterk. Dat vindt columnist Hugo Borst leuk voor hun fans, maar tegelijkertijd ziet hij dit als een slechte ontwikkeling voor de rest van de Eredivisie.

Ajax domineerde in voorgaande jaren, maar nu lijken alleen de andere twee clubs uit de traditionele top drie ertoe te doen. "We wisten het al. Ajax-voetbal wordt dit seizoen gespeeld door Feyenoord en PSV. Het elftal van Peter Bosz bijvoorbeeld joeg heel de wedstrijd op de bal zodra het speeltuig even bij Fortuna Sittard in de gelederen was. PSV speelde een van de mindere wedstrijden, en toch was het indrukwekkend", geeft Borst aan in het Eindhovens Dagblad.

Borst ziet PSV duidelijk als dé kampioensfavoriet. "De Eredivisie verkeert in deplorabele staat en is bovenin topzwaar en verder vederlicht, zo niet onbeduidend. De vier punten voorsprong van PSV op Feyenoord is in dat opzicht ook nog eens een groot gevaar voor de toekomstige spanning in de eredivisie. Want FC Utrecht en RKC blijken voor PSV geen bananenschil meer. Tegen wie en hoe dan verspeelt PSV nog punten? PSV-Ajax komend weekend? Met of zonder Maurice Steijn wordt dat een nulletje of drie, vier."

Lees meer:
0 reacties