Hofland: "Jammer dat dingen als fakkels niet geaccepteerd worden"

Kevin Hofland
Kevin Hofland Foto: © Pro Shots

Kevin Hofland speelde tussen 2000 en 2004 bij PSV. Later was hij ook werkzaam in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. De oud-profvoetballer ziet dat de sfeer in de Eredivisiestadions steeds beter wordt, en is vooral supporter van vuurwerk.

"Voetbal is een feest voor supporters, dat moet het althans zijn", zegt Hofland tegen Awaydays NL Magazine. "Het is jammer dat dingen als fakkels niet geaccepteerd worden, want ik vind dat geweldig. Die bommen hoeven van mij ook niet, maar vuurwerk draagt zeker bij aan een mooie sfeer. Tegenwoordig heb je van die georganiseerde acties, dat is toch anders."

Hofland heeft ook op Cyprus bij een club gespeeld, die na jaren van afwezigheid weer eens Europees voetbal haalden. "De mensen die daar in de staf zaten, waren er al jaren. Zij leefden voor die club. Wat er loskwam bij die mensen nadat we Europees voetbal haalden, was echt bijzonder om mee te maken. Volwassen mannen in tranen, gewoon echt huilen. Indrukwekkend om daar onderdeel van te zijn", aldus Hofland.

Lees meer:
0 reacties