Hofland duidelijk: "Er is respect, dat ontbreekt in Nederland"

Kevin Hofland
Kevin Hofland Foto: © Pro Shots

Kevin Hofland speelde als speler in veel mooie stadions. Zo ook het Signal Iduna Park, van Borussia Dortmund. Hofland maakte zijn debuut voor VfL Wolfsburg in en tegen Dortmund.

"Uit- en thuissupporters liepen allemaal door elkaar heen. Dat was voor mij heel bijzonder. Vooraf dronken ze samen een biertje, tijdens de wedstrijd riepen ze wat neer elkaar en na de wedstrijd dronken ze weer een biertje", weet de voormalig PSV'er nog. "Dat was heel apart, maar wel mooi om mee te maken", zegt Hofland in Awaydays NL.

Hij gaat verder: "Duitsers beleven het als een echte voetbalmiddag, met het hele gezin. Wat ook noemenswaardig is, is onze overwinning daar. Sinds hele lange tijd won Wolfsburg in Dortmund. De achterban is niet bijzonder groot, maar het werd wel fantastisch gevierd", blikt Hofland terug.

Hij ziet het grote verschil in omgang tussen thuis- en uitfans in Duitsland en Nederland, wat betreft gezamenlijk een biertje nuttigen. "Bij de derby's zoals HSV en St. Pauli kan dat natuurlijk ook niet, maar bij normale wedstrijden gaat dat heel goed. Er is veel politie te paard op de been en die grijpen ook resoluut in. Daarnaast is er ook respect voor elkaar, dat ontbreekt in Nederland", klinkt het. "In Duitsland willen mensen voetbal meemaken en hebben ze geen zin in gezeur en gezeik."

Lees meer:
0 reacties