Hofland blikt terug: "Toen werd er van alles gegooid en geroepen"

Kevin Hofland
Kevin Hofland Foto: © Pro Shots

Kevin Hofland groeide op bij Fortuna Sittard. De voormalig centrale verdediger maakte zijn debuut in het betaald voetbal in De Kuip. Van 'Kuipvrees' was echter geen sprake.

"Ik kreeg juist altijd een enorme kick van uitwedstrijden. Iedereen was dan tegen je, dat vond ik heerlijk", vertelt Hofland in het magazine Awaydays NL. "Daar kreeg ik zo veel motivatie van. Dat mijn debuut in De Kuip was, vond ik te gek, gaf een enorme kick. Het was ook gewoon volle bak. Een beetje vijandig, op een positieve manier. Altijd als we naar De Kuip moesten, dan dacht ik: lekker."

Waar het stadion in Rotterdam nog op een positieve manier vijandig was, ging het er in Istanbul heel anders aan toe. "We speelden daar toen met PSV en kwamen voor de wedstrijd het veld op voor de veldinspectie. Toen werd er al van alles naar ons gegooid en geroepen. Je hoefde geen Turks te spreken om te weten dat het geen lieve woorden waren", lacht Hofland.

Hij gaat verder: "Onder politiebegeleiding moesten we die catacombe weer in. Dan weet je dat je een heet avondje voor de boeg hebt. Het was zaak dat we ons niet gek lieten maken. We begonnen nog heel aardig aan de wedstrijd, maar daarna liet een aantal jongens zich een beetje provoceren. Dan komt dat publiek erachter en merk je dat zo'n scheidsrechter ook onder de indruk is van wat daar gebeurt.

"Uiteindelijk hebben we daar ook geen resultaat gehaald, maar zo gek als daar heb ik het niet vaak meegemaakt. Dat was echt een gekkenhuis", besluit de oud-PSV'er.

Lees meer:
0 reacties