"Hij verdient het om de tijd te krijgen nog verder te groeien"

Cody Gakpo en Noa Lang
Cody Gakpo en Noa Lang Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal won zondagavond nipt op bezoek in Ierland. Dankzij goals van Cody Gakpo en Wout Weghorst pakte de ploeg van bondscoach Ronald Koeman drie punten: 2-1.

Oranje kwam razendsnel op achterstand via een penalty, maar binnen 20 minuten stond het 1-1 door een benutte strafschop van Gakpo. Denzel Dumfries versierde die penalty. De voormalig PSV-verdediger krijgt van oud-international Regi Blinker een 7 voor zijn optreden tegen de Ieren. "Voor rust had hij al dat belangrijke moment met de penalty die hij afdwong. Dat was cruciaal als je al zo snel met 1-0 achter bent gekomen. Dumfries ziet altijd weer de ruimte, hij zorgt dat hij beslissend is en liet dat ook na rust weer zien."

Doelpuntenmaker Gakpo moet het doen met een 6. "Soms denk ik, wordt het niet te druk als hij zich in het midden meldt. Ik begrijp dat hij in de eerste helft ook ruimte wilde maken voor Daley Blind. Toch verdiende hij een voldoende in deze wedstrijd", zo schrijft Blinker in De Telegraaf.

"Ik weet dat mensen veel van hem verwachten, maar deze speler verdient het om de tijd te krijgen nog verder te groeien. Hij is pas aan het begin van dit jaar naar Liverpool gegaan en maakt daar nu elke week topwedstrijden mee. Dan ga je vanzelf groeien als speler. Ik heb het gevoel dat hij het straks opeens snel kan oppakken", aldus de voormalig voetballer.

Ook voormalig PSV'ers Xavi Simons en Donyell Malen kwamen in actie. Laatstgenoemde krijgt van Blinker een 6.5. "Door de chaotische start van Oranje was Malen in het begin moeilijk te bereiken. Het is ook lastig als het team niet draait. Na de benutte penalty van Gakpo kwam er een sterke fase en toen creëerde hij ook prompt met zijn snelheid een paar goede kansen."

Simons krijgt, samen met doelman Mark Flekken, het laagste cijfer: een 5. "Simons is duidelijk fysiek getest tegen de Ieren. Als je een kleine speler bent tegen zulke grote verdedigers, moet je veel bewegen en duels proberen te vermijden. Hij kwam toch in de duels en dan moet je er wel staan. Dat viel niet mee voor hem. Het was een moeilijke wedstrijd voor hem", zag Blinker.

Lees meer:
0 reacties