"Hij krijgt een topsalaris, het is echt een investering van PSV"

Walter Benitez in zijn eerste oefenwedstrijd namens PSV
Walter Benitez in zijn eerste oefenwedstrijd namens PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft zich deze zomer weten te versterken met Walter Benítez en Harm Zeinstra is onder de indruk van de 29-jarige doelman. De voormalig profvoetballer, die in het verleden onder meer bij SC Cambuur speelde, weet dat de Argentijn 'heerst' in het strafschopgebied.

"Hij oogt daar heel sterk en voorkomt daarmee de kans op doelpogingen", legt hij uit op de website van VI. "Joël Drommel deed dit bij FC Twente ook heel goed, maar bij PSV juist niet. Aan de bal heeft Benítez wat minder bijdrage in het opbouwen. Hij kiest best snel voor de lange bal", constateert Zeinstra.

"Dit kan overigens ook aan de speelstijl van Nice liggen, want ik zag wel de mogelijkheden om via de keeper op te bouwen", blikt hij terug. "Hij is wel rustig aan de bal, hij heeft de techniek ook wel. Benítez is geen Lars Unnerstall die daar echt moeite mee heeft. Maar ik vraag me af of hij de afspeelmogelijkheden wel ziet."

Zeinstra noemt Benítez geen lijnkeeper. "Hij is sterk in de één-tegen-één, hij staat altijd klaar en goed in positie. Daarmee schakelt hij zichzelf niet uit. Justin Bijlow (Feyenoord, red.) heeft daar bijvoorbeeld een handje van", vervolgt hij. "Als je niet goed staat, verklein je je kansen om een redding te kunnen maken. Benítez maakt daar goede keuzes in waardoor hij meer tegen kan houden", aldus Zeinstra.

"Hij zal een topsalaris krijgen, dus het is echt een investering van PSV en dat vind ik mooi. Ze kiezen niet voor een lapmiddel, maar hebben een echt goede keeper gehaald", beseft hij. "Ik ben benieuwd of hij er straks met kop en schouders boven uitsteekt. Gezien het verschil in niveau tussen de Ligue 1 en de Eredivisie zou je namelijk denken van wel", besluit Zeinstra.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand