Heurelho Gomes: "Zo'n type speler miste ik de laatste jaren bij PSV"

Heurelho da Silva Gomes in het Philips Stadion
Heurelho da Silva Gomes in het Philips Stadion Foto: © Orange Pictures

Heurelho da Silva Gomes beleefde hoogtijdagen onder de lat van PSV. De Braziliaan was onderdeel van de PSV-ploeg die in 2007 voor het laatst een Champions League-wedstrijd op vreemde bodem wist te winnen. CSKA Moskou werd in Rusland met 0-1 verslagen door een treffer van Jefferson Farfán.

"Elke uitwedstrijd in de Champions League was wel altijd lastig", vertelt Gomes aan het Eindhovens Dagblad. "Die wedstrijd in Moskou herinner ik me nog prima, omdat het wel zo verschrikkelijk koud was. Een kiezelharde pot, maar wij domineerden en hadden genoeg kwaliteit om aan het voetballen te komen. Er stond met Alex ook een leider in de defensie, waar je de nul mee kon houden."

"Zo’n type speler miste ik de afgelopen jaren weleens bij PSV", gaat de Braziliaanse oud-doelman verder. "Een Champions League-pot op vreemde bodem winnen, geeft een enorme oppepper om ook nationaal het beste uit de competitie te halen. Dus richting Feyenoord doet PSV er juist goed aan om niks te laten liggen en alles te geven."

"Dat voelden wij in die jaren ook en het is een van de redenen waarom we vier titels achter elkaar pakten. Er zat meestal een goede balans tussen internationaal en nationaal presteren", aldus Gomes.

Lees meer:
0 reacties