Heurelho Gomes lachend: "Misschien wil Alex zich verstopt houden"

Heurelho da Silva Gomes en Alex Rodrigo Dias da Costa met de kampioenschaal
Heurelho da Silva Gomes en Alex Rodrigo Dias da Costa met de kampioenschaal Foto: © BSR Agency

Heurelho Gomes was de doelman van PSV in één van de meest succesvolle periodes van de club. Hij vormde een sterke eenheid met die andere Braziliaan in Eindhovense dienst, Alex Rodrigo Dias da Costa.

"Ik heb hem vorig jaar nog gesproken, maar hij verandert zo vaak zijn telefoonnummer, bijna elke dag. Hij wil zich misschien verstopt houden", vertelt Gomes lachend over zijn oud-ploeggenoot in De Telegraaf. "We hadden een heel bijzondere groep met een sterke onderlinge band. Ik heb het er in de auto met Mart van den Heuvel nog over gehad, toen hij me ophaalde vanaf het vliegveld."

"Het was echt een speciale tijd. Niet alleen als Brazilianen onder elkaar of als Zuid-Amerikanen onder elkaar, maar als groep in zijn geheel", gaat de Braziliaanse oud-doelman van PSV verder. Ook de Chileense perschef van toen, Pedro Salazar, was belangrijk voor de Latino's van PSV. Hij speelde een belangrijke rol bij de integratie van de spelers uit Zuid-Amerika, maar overleed in 2014 op 55-jarige leeftijd.

"Het is een groot verlies voor iedereen. Bij het binnenlopen van het stadion passeerde ik het kantoor waar Pedro altijd zat en natuurlijk moest ik aan hem denken. Hij stond altijd voor ons klaar en heeft zoveel voor ons gedaan", aldus Gomes.

Lees meer:
0 reacties