Heurelho Gomes: "Gekkigheid, ik begon te springen en te rennen"

Gomes pakte twee penaltys tegen Olympique Lyon
Gomes pakte twee penaltys tegen Olympique Lyon Foto: © Pro Shots

Heurelho Gomes maakte de nodige successen mee als doelman bij PSV. De Braziliaan werd vier keer kampioen met de Eindhovenaren en behaalde zelfs de halve finale van de Champions League. Het meest bijzondere moment was echter toch wel de landstitel van het seizoen 2006/2007.

"Dat was een krankzinnig scenario", herinnert Gomes in gesprek met De Telegraaf. "Niet alleen moesten we zelf veel goals maken, maar ook moesten de andere uitslagen goed vallen. Het was uniek hoe het allemaal ging. We waren dat seizoen geweldig gestart maar raakten onze voorsprong kwijt. Nadat de wedstrijd was afgelopen, wilden we horen wat het nieuws was van de andere velden."

"Toen het nieuws er wel kwam, wisten we van gekkigheid niet wat we moesten doen. Ik begon te springen en te rennen. Het was echt zo bijzonder. Het is mijn allermooiste kampioenschap bij PSV en een van de hoogtepunten van mijn periode hier. Maar ik heb meer mooie momenten meegemaakt. De uitschakeling van Olympique Lyon in de Champions League was heel bijzonder. Er zijn zoveel mooie herinneringen", aldus Gomes.

Lees meer:
0 reacties