"Het zou mooi zijn als Luuk de Jong in dat rijtje terecht kan komen"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © Pro Shots

PSV boekte afgelopen donderdag een klinkende zege op SC Heerenveen. Na negentig minuten spelen in Friesland stond er 0-8 op het scorebord. Topscorer Luuk de Jong maakte echter maar één doelpunt.

"Als je kijkt naar de beelden zie je wel hoe belangrijk hij eigenlijk is", zegt Jarno Verweij in VI ZSM. "Hij is niet alleen het eindstation, hij is veel meer dan dat." Bart Frouws is het zeker eens met Verweij. "Dat laat hij ook zeker zien dit seizoen. Bij die 8-0 gaf hij ook nog een assist achter het standbeen. Het zegt veel dat hij bovenaan staan in het doelpunten- en assistklassement."

"Er zijn maar twee spelers deze eeuw die dat in de Eredivisie ook lukte", gaat hij verder. "Dat zijn Luis Suarez en Dusan Tadic. Het zou mooi zijn als De Jong in dat rijtje terecht kan komen, als koning van de goals én de assists. Maar inderdaad, hij is zo belangrijk in het aanvalsspel. Waar hij eerst een echte spits was is hij nu meer de kruising tussen een tien en een negen. Een soort van valse negen, zoals hij in zijn beginjaren bij Twente ook deed."

"Hij brengt nu ook nog meer. Het is zijn beste seizoen ooit. Hij wordt ook veel meer gebruikt als aanspeelpunt dit seizoen. Het moet vast lekker voetballen zijn in dit PSV", besluit Frouws.

Lees meer:
0 reacties