"Het geheim om Real Madrid uit te schakelen? We kenden geen angst"

Hans Gillhaus Eric Gerets en Wim Kieft
Hans Gillhaus Eric Gerets en Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Hans Gillhaus was actief bij PSV in de succesvolste periode van de club. De buitenspeler was actief in Eindhoven ten tijde van de winst in de Europa Cup I in 1988.

Gillhaus kan zich de succesvolle Europese campagne nog helder voor de geest halen. "Mijn beste wedstrijd vond ik Rapid Wien-uit. Ik maakte daar een belangrijk doelpunt", zegt Gillhaus in ELF Magazine. "Maar ook Galatasaray-thuis was goed. Toen zorgde ik voor de openingstreffer. Het geheim om Real Madrid uit te schakelen? We kenden geen angst. Het maakte niet uit tegen wie we speelden."

"De uitwedstrijd bekeek ik helaas geblesseerd vanaf de tribune in Santiago Bernabéu. Ik kwam die voorgaande zomer van FC Den Bosch. Een hele grote overgang. In het voorjaar ondervond ik fysiek en mentaal de gevolgen van het zware programma dat we afwerkten. Gelukkig was ik eind april weer fit. Ik wisselde die periode veelvuldig van basisplek met Frank Arnesen. We vielen vaak in voor elkaar."

"Arnesen miste de finale vanwege een blessure", herinnert Gillhaus zich. "De dagen vooraf was ik gespannen, maar eenmaal gearriveerd bij het stadion in Stuttgart viel dat allemaal weg. Guus Hiddink zette me meer linksbuiten dan tweede spits, waar ik normaliter speelde. Ik moest proberen hun vaak opkomende rechtsback af te stoppen. Daardoor rende ik in de finale voortdurend heen en weer."

De finale werd uiteindelijk beslist door penalty's. Gillhaus werd in de eerste helft van de verlenging vervangen door Anton Janssen. "Ik was helemaal op. Als aanvaller had ik zeker een strafschop genomen. In tegenstelling tot Ronald Koeman, die pas tijdens de aanloop een besluit nam, koos ik voor een vaste hoek. De wedstrijd staat me niet meer volledig bij, maar van het feest kan ik me nog veel herinneren."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
zo
17/12
AZ
20:00
PSV
za
13/01
PSV
21:00
Excelsior
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
za
27/01
PSV
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand