'Het geeft aan dat Van Bommel nu al aan het doorselecteren is''

Maarten Wijffels, journalist bij het Algemeen Dagblad, is erg te spreken over het feit dat de jeugd zijn kans krijgt bij PSV. Volgens Wijffels is het een uitstekende ontwikkeling dat de nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel de jongelingen speeltijd geeft.

"Voor de tweede keer in vier dagen besliste een bij het grote publiek nog onbekende tiener een wedstrijd van PSV. Dante Rigo (tegen Fortuna Sittard) en Donyell Malen (tegen BATE Borisov) profiteren van de kansen die Mark van Bommel de jeugd geeft”, schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad.

Middenvelder Dante Rigo en aanvaller Donyell Malen zijn echter wel heel andere types, zowel op het veld als daarbuiten. “Rigo is bescheiden en geduldig. Hij was 14, toen hij al een eerste keer op het veld stond met een deel van de A-selectie. Hij reikte met zijn hoofd net tot aan de borstkas van Jeffrey Bruma. Phillip Cocu haalde hem drie jaar terug al bij het eerste, maar een doorbraak bleef tot nu toe uit”, vertelt Wijffels verder.

"Malen is extravert en ongeduldiger. Hij was zo'n talent dat op jonge leeftijd al naar Engeland (Arsenal, red.) ging. Ajax B1 ruilde hij in voor Arsenal. Vorig jaar haalde PSV-manager Marcel Brands hem op de laatste dag van de zomerse transferperiode terug naar Nederland. Voor zo'n jongensboekverhaal als dinsdagavond in Borisov (waar hij tegen BATE Borisov de winnende 2-3 maakte, red.), daarvoor is Malen teruggekomen naar Nederland”, geeft Wijffels aan.

Verder is Wijffels te spreken over het feit dat meer jonge spelers nu een kans krijgen bij PSV. “In Borisov had de bank van PSV toch al een jeugdige uitstraling. Naast Rigo en Malen zaten er nog drie tieners in de dug-out. Het ging ten koste van onder anderen Bart Ramselaar, die onder Cocu nooit buiten de selectie viel. Het geeft aan dat Van Bommel nu al aan het doorselecteren is”, vervolgt Wijffels.

“En wat ook opvalt: jongens als Rigo en Malen hebben er baat bij gehad dat PSV een tweede elftal in de Jupiler League heeft. Afgelopen seizoen maakten ze daar vlieguren, terwijl leeftijdgenoten bij een club als Feyenoord soms wekenlang niet speelden bij hún tweede team. Dante ziet openingen en geeft vaart aan het spel op het middenveld. Donyell is snel, doelgericht en past mooi in een trio met Bergwijn en Lozano”, aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand