Heracles naar PSV: "Je weet nooit hoe een koe een haas vangt"

Erwin van de Looi
Erwin van de Looi Foto: © Orange Pictures

PSV speelt vrijdagavond in eigen huis tegen Heracles Almelo. De ploeg van coach Erwin van de Looi won afgelopen zaterdag van Vitesse en heeft daardoor weer wat lucht in de strijd tegen degradatie.

"De overwinning tegen Vitesse geeft wel vertrouwen en daardoor ga je vanzelf beter voetballen", geeft Van de Looi aan tegenover Voetbal International. "Natuurlijk kunnen wij beter, dat weet iedereen. Het heeft met een stukje leiderschap in het team te maken, maar ook gewoon je eigen ding blijven doen. Je eigen taak uitvoeren, waar we het de hele week over hebben gehad."

De trainer gaat verder: "Ik zei van tevoren nog: in een wedstrijd kan van alles gebeuren. Ik had verwacht dat wij de bovenliggende partij zouden zijn, waarbij je best een keer tegen een counter aan kan lopen. Als je dan op achterstand komt, blijf dan bij je plan en voer dat uit. Dat gebeurde niet. Een aandachtspunt met een uitroepteken, kun je het noemen", zegt Van de Looi.

In de vijf wedstrijden na de winterstop pakte Heracles zeven punten, iets wat zorgt voor een beetje vertrouwen bij Van de Looi. "Als we dat volhouden, blijven we er gewoon in. We willen wel meer, laat dat duidelijk zijn. Maar voor een club die vijftiende stond, is dit gemiddelde niet slecht. We moeten het ook weer niet te somber inzien en een beetje reëel blijven. PSV heeft nog niet verloren, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Daarna krijgen we FC Utrecht en Almere City. Dat zijn wel wedstrijden waarin we er moeten staan en punten moeten pakken."

Hij verwacht wel een soort spanning op bezoek in Eindhoven. "Vergelijkbaar met de thuiswedstrijd tegen Ajax. Toen zag je ook dat we best aardig kunnen spelen. We voetbalden toen veel minder angstig. Dat moeten we altijd doen. Vrijer speler. Ga gewoon voetballen. Het ergst wat er kan gebeuren, is dat je verliest."

Lees meer:
0 reacties