Hendrix: "Qua grootte en fans doet de 2e Bundesliga niet onder"

Jorrit Hendrix tijdens PSV - Omonia
Jorrit Hendrix tijdens PSV - Omonia Foto: © Pro Shots

Voormalig PSV-speler Jorrit Hendrix maakte afgelopen zomer de overstap van Spartak Moskou naar Fortuna Düsseldorf in de tweede competitie van Duitsland. In gesprek met Voetbalzone blikt Hendrix terug op de afgelopen seizoenshelft.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin", vertelt Hendrix. "Fortuna Düsseldorf past goed bij me en ik denk ook dat de Duitse competitie mij wel ligt. Het is een mooie club, prachtig stadion en een geweldige aanhang. Qua grootte en fans doet de 2e Bundesliga ook zeker niet onder.”

De grootste reden van zijn transfer naar Duitsland had te maken met speelminuten die hij bij zijn voormalig werkgevers tekort kwam. “Ik ben hierheen gegaan om veel te spelen, dat is het allerbelangrijkste voor mij. De situatie bij Feyenoord was dermate slecht dat er weinig zicht was op speeltijd. Toen deed deze kans zich voor. Mijn maatje Jordy de Wijs speelt hier ook, dat hielp natuurlijk wel mee."

Hendrix tekende voor een jaar met optioneel twee extra jaren mocht zijn nieuwe club promoveren naar het hoogste niveau van Duitsland. "Ik hoop op promotie. We staan nu zesde, vijf punten achter de zone voor play-offs. Ik heb in de eerste seizoenshelft wel beleefd dat iedereen van elkaar kan winnen en we allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Zeker in de bovenste regionen. Plus we krijgen ze allemaal nog thuis. Er kunnen leuke dingen gebeuren, maar of het realistisch is moet blijken", aldus de voormalig PSV-middenvelder.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand