Hans van Breukelen looft PSV'er: "Sodemieters, dat is goed, hoor"

Hans van Breukelen
Hans van Breukelen Foto: © Pro Shots

Hans van Breukelen is tevreden over de ontwikkeling die doelman Walter Benítez doormaakt bij PSV. De voormalig doelman van de Eindhovenaren ziet de huidige doelman als een betrouwbare factor onder de lat van PSV.

"Walter is een hele stabiele doelman", vertelt Van Breukelen aan Voetbal International. "Je ziet hem zelden echt hele grote fouten maken. Die ene ketser bij Rangers uit vorige seizoen was echt een uitzondering. Ik vind hem ook heel comfortabel met zijn voeten, hij kan dus de grote ruimte voor hem goed bespelen. Eigenlijk keept Walter altijd wel een zeven. Hij is heel degelijk en een rustige, zekere stabiele factor in het doel."

"Hij is natuurlijk ook afhankelijk van wat er voor hem gebeurt, hoe er als team wordt verdedigd", gaat de oud-doelman verder. "Maar het zegt genoeg dat hij pas vijf goals tegen heeft gekregen, waarvan twee strafschoppen. Sodemieters, dat is goed, hoor. Dit seizoen was het eerste doelpunt uit tegen Arsenal zijn enige foutje van dit seizoen. Hij verwerkt uiteindelijk de bal niet goed genoeg naar de zijkant. Dan kijk ik even kritisch", aldus Van Breukelen.

Lees meer:
0 reacties