Hans van Breukelen: "Je kan in dit team iedereen wel aanwijzen"

Hans van Breukelen
Hans van Breukelen Foto: © Pro Shots

Voor PSV was het een topseizoen, twee speelrondes voor het einde werden ze al kampioen. De ploeg van Peter Bosz kende meerdere uitblinkers dit seizoen. In gesprek met Voetbal International bespreekt oud-doelman Hans van Breukelen wie voor hem de echte uitblinker was.

"Je kan in dit team eigenlijk iedereen wel aanwijzen", stelt Van Breukelen. "Ik ben zelf blij verrast geweest door Jordan Teze. Vorig seizoen was het op en af, maar dit jaar heeft hij op de rechtsbackpositie een geweldige bijdrage geleverd. Luuk de Jong was ook uitstekend, Joey Veerman heeft zich doorontwikkeld, Olivier Boscagli… Er waren een heleboel lichtpunten, dus ik vind het moeilijk om één uitblinker te kiezen."

"Ik mag Walter Benítez ook niet vergeten te noemen, dat is gewoon een hele stabiele en zekere doelman", voegt hij daar aan toe. "Als je de berichten vooraf moest geloven zou dit PSV, met deze achterhoede en de speelstijl van Bosz, wel heel veel tegendoelpunten gaan krijgen, maar het tegendeel is waar gebleken. Dat komt niet alleen door Benítez, maar hij was wel heel sterk."

Lees meer:
0 reacties