Hans van Breukelen: "Iedereen dacht dat het gebeurd zou zijn met PSV"

Hans van Breukelen in dienst van de KNVB
Hans van Breukelen in dienst van de KNVB Foto: © Pro Shots

Hans van Breukelen kijkt natuurlijk met een goed gevoel terug op het jaar 1988. De doelman werd kampioen met PSV, maar won ook de KNVB Beker en de Europa Cup 1. En dat terwijl de Eindhovenaren in de zomer van 1987 afscheid moesten nemen van de absolute sterspeler, Ruud Gullit.

"We hadden zó'n leuk team eigenlijk... Gullit was het jaar daarvoor weggegaan en iedereen dacht dat het wel gebeurd zou zijn met PSV", vertelt Van Breukelen in Tussen de palen van Ziggo Sport. "Maar toen kwamen Lerby, Kieft en Gillhaus. Plus wat we al hadden staan. Al die namen. Arnesen, Vanenburg, Nielsen, Koeman, Gerets. Maar als je verder kijkt, dan hadden we ook heel veel jongens uit Eindhoven. Berry van Aerle, Eric Viscaal, Addick Koot, Edward Linskens.

"Linskens staat nog niet eens op de foto van voordat het seizoen begon. Ik heb trouwens begrepen dat Linskens, want hij heeft pas een boekje uitgegeven, dat hij is teruggegaan naar Madrid en daar die doelman heeft ontmoet. Die heeft nog steeds slapeloze nachten van die treffer. Het was natuurlijk een soft-goal, maar hij juicht alsof hij hem in de kruising heeft gejaagd. Maar dat maakt niet uit, een goal is een goal. Nee, dat was echt geweldig", aldus Van Breukelen.

Lees meer:
0 reacties