Hans van Breukelen blikt terug: "Het zou nooit wat worden met PSV"

Hans van Breukelen op De Herdgang
Hans van Breukelen op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Hans van Breukelen beleefde zijn succesvolste periode in zijn carrière bij PSV en speelde in Eindhoven met de nodige topspelers samen. Eén daarvan was de iconische middenvelder Ruud Gullit.

"Ruud Gullit heb ik gekozen als favoriete ploeggenoot", vertelt Van Breukelen in het programma Tussen de palen van Ziggo Sport. "Ik kwam in 1984 naar PSV toe en er waren hele grootse plannen. Maar aan het einde van dat seizoen heb ik aan de toenmalig manager Kees Ploegsma gevraagd of ik terug mocht naar Engeland. Want het zou nooit wat worden met PSV."

"Ploegsma zei toen dat er dingen zouden gaan veranderen, waarna Ruud Gullit kwam", gaat de voormalig doelman van PSV en Oranje verder. "Hij heeft ons toen landskampioen gemaakt, dat durf ik wel te zeggen, en er kwamen een aantal hele goede spelers bij. Ronald Koeman, Ivan Nielsen, Eric Gerets, Gerald Vanenburg, Wim Kieft, Søren Lerby... En zo kan ik er nog wel wat opnoemen."

"En wat ik van Ruud klasse vond, was dat hij onverwachts bij me aan de deur stond, toen ik in een dip zat. Toen zei hij: 'Breuk, ik wil een keer met je praten'. Dat heeft heel veel met me gedaan", aldus Van Breukelen.

Lees meer:
0 reacties