Hans Nijland wil bondsvoorzitter worden: "Acht mezelf geschikt"

Hans Nijland
Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Hans Nijland gaat zich kandidaat stellen voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De voormalig bestuurder van FC Groningen biedt hiermee concurrentie aan Frank Paauw, die bepaald niet lekker ligt bij de voetbalsupporters in Nederland.

Het Supporterscollectief heeft Nijland aangedragen als alternatieve kandidaat, zodat het kan uitlopen op een echte verkiezing. "Ik solliciteer niet, maar na het verzoek van het Supporterscollectief met zo’n 1,3 miljoen leden heb ik me eens verdiept in de functie-inhoud en hoewel ik geen diplomaat ben, acht ik mezelf bijzonder geschikt voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB", wordt Nijland geciteerd door De Telegraaf.

In het schrijven van Supporterscollectief Nederland staat waarom zij denken dat Nijland de juiste keuze is voor de KNVB. "Nijland heeft veel ervaring en een uitgebreid netwerk. Hij geeft bovendien gemiddeld driemaal per week lezingen bij amateurclubs in het hele land en maakt deel uit van het buddyprogramma van de KNVB om nieuwe clubdirecteuren wegwijs te maken. Nota bene is hij ook als lid van verdienste door de KNVB benoemd bij zijn afscheid. En bovenal: hij staat open voor deze functie"."

Lees meer:
0 reacties