Was Van Nistelrooij ook kampioen geworden? "Er is nu rust bij PSV"

Ruud van Nistelrooij tegen SC Heerenveen, zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van PSV
Ruud van Nistelrooij tegen SC Heerenveen, zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van PSV Foto: © Pro Shots

Peter Bosz is bezig aan zijn eerste jaar bij PSV en wordt gelijk landskampioen met de Eindhovenaren. Vorig seizoen was Ruud van Nistelrooij nog de trainer. PSV won de beker, maar toch vertrok Van Nistelrooij aan het einde van dat seizoen. Was Van Nistelrooij, met deze selectie, dit jaar ook kampioen geworden van Nederland, net als Bosz?

"Dat is moeilijk te zeggen", zegt oud-speler Björn der Doelen bij de Skiete Willy Podcast. Clubwatcher Marco Timmer haakt in: "We kunnen wel stellen dat Bosz een meer ervaren trainer is dan Van Nistelrooij." Van der Doelen neemt het op voor Van Nistelrooij: "Er was veel onrust van buitenaf."

"Maar het pad dat Bosz al heeft afgelegd, aan dat pad moest Van Nistelrooij nog beginnen. Hij zei zelf ook dat hij er nog niet helemaal klaar voor was. Uiteindelijk heeft hij het nog fantastisch gedaan." Van der Doelen is lovend over Bosz. "Er zit momenteel veel rust in de PSV-selectie, dat komt door de ervaring van Bosz."

"Hij heeft een voetbalplan ontwikkeld voor PSV en dat is goed tot uiting gekomen. Dat heeft hij bij vorige clubs ook al laten zien. Het is onmogelijk om van de trainer Van Nistelrooij te verwachten dat hij al is waar Bosz nu is." Timmer besluit: "Er is voor het begin van dit seizoen natuurlijk ook gigantisch geïnvesteerd in de selectie. Met spelers als Lozano, Dest, Tillman, Schouten."

Lees meer:
0 reacties