Guus Til: "Hij weet donders goed hoe het er hier aan toe gaat"

Guus Til
Guus Til Foto: © Pro Shots

Guus Til neemt het woensdagavond met PSV op tegen Borussia Dortmund. Het treffen met de Duitse club is voor Peter Bosz tevens een terugkeer in het Signal Iduna Park en de aanvallende middenvelder van de Eindhovenaren geeft aan dat dit geen nadeel is voor PSV.

"Hij heeft ons uitgelegd wat we kunnen verwachten", vertelt Til, geciteerd door Voetbal International. "Door middel van beelden en natuurlijk door zijn eigen ervaringen te delen. Hij weet donders goed hoe het er hier aan toe gaat. Persoonlijk krijg ik vaak als het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter klinkt, alleen de eerste rij met supporters mee."

"Voor mij valt het vaak een beetje weg, omdat ik zo gefocust ben op het spelletje. Maar voor- en ook na de wedstrijd kijk ik wel hoe het er aan toe gaat", gaat Til verder. De aanvallende middenvelder wist niet dat PSV, sinds de invoering van de Champions League in 1992, pas drie keer de laatste acht haalde. "Dat het zo uniek is, daar was ik me niet bewust van."

"Maar in de groep leeft enorm dat we door willen gaan. De rest en wat er allemaal om heen is en bij komt kijken, is mooi mee genomen", aldus Til. De PSV'er hoopt daarnaast ook op teamgenoot Joey Veerman. "Joey kan gewoon heel goed voetballen. Maar dat kunnen we allemaal, zoals de trainer al zei. Ik denk dat bij ons heel goed duidelijk is wie welke rol heeft binnen het team en wie welke kwaliteiten heeft. We zijn daar per speler op ingespeeld."

Lees meer:
0 reacties