Guus Meeuwis verrast door PSV: "Absurd vereerd, geroerd en verguld"

Johan Bakayoko, Luuk de Jong, Guus Meeuwis en Guus Til vieren de titel van PSV
Johan Bakayoko, Luuk de Jong, Guus Meeuwis en Guus Til vieren de titel van PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft een standbeeld van Guus Meeuwis bij het Philips Stadion geplaatst. De zanger en PSV-supporter werd op deze manier bedankt voor zeventien jaar Groots in het Philips Stadion.

‘Groots met een zachte G' is onlosmakelijk verbonden met het Philips Stadion, dat zeventien jaar het decor vormde voor de concerten van Meeuwis. Dit jaar vindt de laatste reeks concerten plaats. Dit was voor PSV de reden om de Brabander te eren met een bronzen beeld.

Het beeld, een kunstwerk van Sarah van Sonsbeeck, is van 'kleine Guus' en staat bij ingang 8. "De imposante staat van dienst van Guus konden wij natuurlijk niet geruisloos laten passeren", geeft Marcel Brands aan op de clubwebsite. "Zijn droom als kind was om ooit in het Philips Stadion te spelen én dat is hem gelukt."

"Weliswaar niet als voetballer, maar desondanks bereikte hij ongekende successen. En dat is Guus van harte gegund", aldus Brands. Meeuwis zelf is 'zo blij als een kind' met het standbeeld. "Ik heb me er inmiddels aan overgegeven dat de komende weken met zich meebrengen dat er dingen opgetuigd worden waar ik geen weet van heb."

"Er was een hoop geheimzinnigheid rondom deze laatste Groots persdag. Een verrassing lag in lijn der verwachting, maar ik ben zowel door mijn team als door PSV van mijn sokken geblazen", aldus de zanger. De relatie tussen Meeuwis en het Philips Stadion is tevens vastgelegd in het prestigieuze Guinness Book of World Records. Hij is namelijk wereldwijd de artiest met ‘de meeste massaal bezochte concerten, door een artiest in één stadion’.

"Alsof ik in een jongensboek leef. Een Grootse droom! Absurd vereerd, geroerd en verguld, ben ik", aldus Meeuwis. "Dat laatste nu dus ook letterlijk. Nu ik een eigen beeld als voetballer heb én een wereldrecord op mijn naam, lijkt het me verstandig in voetbaltermen te blijven praten: dit is de best mogelijke aftrap van de laatste Groots. Ik verheug me om hier nog negen keer, een heel erg groots feestje te geven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand