Guus Hiddink voorspelt: "Jammer dat PSV ze niet heeft uitgeschakeld"

Guus Hiddink in het Philips Stadion bij PSV tegen Feyenoord
Guus Hiddink in het Philips Stadion bij PSV tegen Feyenoord Foto: © BSR Agency

Guus Hiddink heeft een lange en succesvolle carrière als hoofdtrainer achter zich. De oud-trainer van PSV onderhield in zijn actieve loopbaan een goede relatie met Carlo Ancelotti, die zaterdag voor de vijfde (!) keer in zijn loopbaan de Champions League kan winnen.

"Carlo is een heerlijk mens", vertelt Hiddink in gesprek met De Telegraaf. "Qua trainer doet hij mij een beetje denken aan Ernst Happel. Die kon ook goed met sterren omgaan. Als je authentiek bent, dan kun je dat. De echt grote sterren zijn vaak eenvoudig, die willen alleen maar hun kwaliteiten aan de wereld laten zien."

Iets wat veel indruk op Hiddink heeft gemaakt, was de aanwezigheid van Ancelotti bij de afscheidswedstrijd van oud-PSV'er Jaap Stam in Zwolle. "Ik wist dat hij een enorm druk schema had, maar de echte managers maken altijd tijd voor belangrijke dingen. Carlo wist wat Jaap voor hem had betekend bij AC Milan. Hij zag de waarde van hun verleden samen. Dat tekent zijn grootheid. Daar maakt hij met liefde tijd voor."

De band tussen Hiddink en zijn Italiaanse collega is altijd goed geweest, al hebben ze nu wat minder contact. "Eigenlijk sinds ik zelf uit het voetbal ben", vervolgt de voormalig hoofdtrainer van PSV. "Ik heb hem nog wel opgezocht toen hij bij Paris Saint-Germain zat. Toen hebben we even een bakje koffie gedaan, voor en na de wedstrijd."

Ancelotti speelt zaterdagavond opnieuw de Champions League-finale en Hiddink ziet Real Madrid als de grote kanshebber. "Zeker met die volle prijzenkast van ze, die heb ik zelf nog bekeken, haha. Maar Dortmund heeft al voor een verrassing gezorgd tegen Paris Saint-Germain. En dat was een beter team, meer een eenheid dan in de tijd met Neymar enzovoort. Er is daar dus vertrouwen, jammer dat PSV ze niet heeft uitgeschakeld. Daar hadden ze het moeilijk tegen."

Lees meer:
0 reacties