Gutiérrez spreekt zich uit: "Ik had ook mogelijkheden in Europa"

Ondanks meerdere aanbiedingen uit Europa heeft Érick Gutiérrez ervoor gekozen om terug te keren naar Mexico. De 28-jarige middenvelder heeft PSV op zondag verlaten en is overgestapt naar Chivas Guadalajara. Naar verluidt heeft de club een bedrag van € 5,5 miljoen betaald voor zijn transfer.

"Ik ben ontzettend blij om deel uit te maken van deze club. De mensen die dicht bij me staan, weten wat dit voor mij betekent", verklaarde Gutiérrez in een interview met Chivas TV. "Vanaf het eerste moment dat Chivas contact met me opnam, stonden ze bovenaan mijn lijst. Ik had ook mogelijkheden in Europa en andere opties in Mexico, maar Chivas zat altijd in mijn gedachten. Ik ben erg blij om hier te zijn en ik kijk er enorm naar uit om op het veld te staan, te strijden voor deze club en prijzen te winnen."

Sinds 2018 speelde Gutiérrez bij PSV, nadat hij destijds werd overgenomen van Pachuca. Nu keert hij terug naar zijn geboorteland. "Het is altijd mijn wens geweest om voor Chivas te spelen. Bovendien bestaat het hele team uit Mexicaanse spelers. Dat is heel speciaal, net als de onvoorwaardelijke steun van de fans voor het team. Ze hebben me echt het gevoel gegeven dat ik welkom ben. Op het veld zal ik honderd procent geven, daar hoeft niemand aan te twijfelen."

Lees meer:
0 reacties