Gutierrez knokt zich terug bij PSV: "Ieder seizoen getwijfeld"

Erick Gutierrez in actie voor PSV
Erick Gutierrez in actie voor PSV Foto: © Pro Shots

Het verblijf van Erick Gutierrez bij PSV is er een vol up en downs. Na een sterk begin viel de Mexicaan, mede door veel blessureleed, ver terug in zijn vorm en niveau.

“Ik wilde heel graag naar Europa en kwam in een heel andere wereld terecht dan ik in Mexico gewend was. Het leven, de cultuur het voetbal, ik moest overal echt aan wennen”, begint Gutierrez bij Voetbal International. “Het spel is hier bijvoorbeeld sneller en fysiek veel intenser. Daar had ik moeite mee. In Mexico is het technischer. Ik moest hier echt heel hard werken om te kunnen aanhaken.”

“Ik heb bijna drie jaar niet gespeeld, dat is voor een voetballer natuurlijk hartstikke moeilijk”, vervolgt hij. “Juist omdat ik bij Pachuca aanvoerder was en alles speelde. Maar ik heb een koppig karakter, ik ben eigenwijs.”

Wel twijfelde de Mexicaan elk seizoen over een vertrek bij PSV. “Natuurlijk heb ik ieder seizoen getwijfeld, ik wilde echter niet zonder te vechten weggaan. Omdat ik voelde en zeker wist dat ik met mijn spel zou kunnen slagen bij PSV.”

BetCity heeft een Boosted Odd voor de topper tussen PSV en Ajax. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 8x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand