Gutiérrez: "Die van vandaag was mooier, maar die was emotioneler"

Erick Gutiérrez scoorde woensdagavond een prachtige goal in de thuiswedstrijd tegen NEC. De Mexicaan haalde verschrikkelijk hard uit en de bal verdween in de bovenhoek. Guti zelf was, uiteraard, blij met zijn treffer.

"Toen ik de bal kreeg, had ik dit idee al in mijn hoofd", vertelt Guti voor de camera van PSV TV. "Aannemen en schieten. Ik raakte 'm en zag de bal zo er in gaan. Ik had gewild dat we na vandaag nog mee zouden doen voor de titel. We hebben de kansen gehad, maar helaas. Maar ik denk dat we het goed hebben afgesloten. We hebben gedaan wat we konden. Ik ben blij dat ik vandaag het team heb geholpen met een goal."

De goal van Gutiérrez werd vergeleken met zijn eerste goal in het PSV-shirt. Welke hij het mooist vond? "Ik denk toch de eerste. Of toch allebei even mooi. De eerste had iets meer sentimentele waarde. Mijn zoon was heel jong. Mijn vrouw en mijn ouders waren in het stadion. Dat was anders omdat ik hier net kwam. Die van vandaag was mooier, maar die andere was emotioneler."

Uiteindelijk was Guti tevreden met de overwinning. "Ja hoor. Ik denk dat we er iets meer uit konden halen. Maar we ontspanden een beetje na alles wat er de laatste tijd is gebeurd. We voelden dat de overwinning al bijna binnen was, daardoor verslapten we een beetje. Daarna pakten we het weer op en behaalden we de drie punten. Het belangrijkste is dat we het seizoen afsluiten met een overwinning."

Lees meer:
0 reacties