Guti warm onthaald: "Het Mexicaanse voetbal groeit door zijn komst"

Erick Gutierrez met zijn kinderen in het Philips Stadion
Erick Gutierrez met zijn kinderen in het Philips Stadion Foto: © Orange Pictures

Érick Gutiérrez is definitief vertrokken bij PSV. De Mexicaan keerde terug naar zijn vaderland, waar hij aan de slag gaat bij Chivas Guadalajara. En daar is aanvoerder Antonio Briseño maar wat blij mee.

"We kennen de kwaliteiten van Guti", begint aanvoerder Antonio 'Pollo' Briseño tegenover Claro Sports. "Hij is een winnaar en een aanvoerder van binnen en van buiten. Hij heeft ook op een WK gespeeld. Dat soort ervaring is iets wat je niet kunt kopen, maar wat hij wel met zich meebrengt. Daarnaast is Guti bescheiden en kan hij het elftal, mede door zijn ervaring, veel beter maken."

"Hij heeft zowel aanvallende- als verdedigende kwaliteiten, een goed linkerbeen, temperament en durft in duel te komen", vervolgt de aanvoerder van Chivas Guadalajara. "Als voetballer ben je dankbaar dat dit soort spelers bij je club komen. Hopelijk komen we met zijn komst weer een stap dichter bij een eventueel kampioenschap."

"Guti komt bij de meest geliefde club van Mexico, die over de grootste supporters-schare beschikt. Hij komt naar de belangrijkste club in Mexico, dus het zal een belangrijke uitdaging voor hem worden. Het is niet dat hij zomaar ergens heen gaat. Maar het Mexicaanse voetbal zal wel groeien door zijn komst", aldus Briseño.

Lees meer:
0 reacties