'Guti' maakt indruk: "Gutiérrez bij PSV, dat blijft een apart verhaal"

Ruud van Nistelrooij en Erick Gutierrez
Ruud van Nistelrooij en Erick Gutierrez Foto: © Pro Shots

PSV heeft dinsdagavond de volgende ronde van de TOTO KNVB beker weten te bereiken. De Eindhovenaren wonnen, met Érick Gutiérrez in de basis, met 1-2 van Sparta Rotterdam.

"PSV had Sparta minutenlang compleet in de tang, wat aanvankelijke tot weinig gevaar leidde", schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "De bal ging van voet naar voet, maar uitgespeelde kansen creëren leek een onmogelijke opgave. Na een minuut of twintig werd Sparta iets brutaler, maar onder aanvoering van Gutiérrez bleef PSV dominant."

"De Mexicaan zorgde er met een paar balveroveringen voor dat Sparta weinig kon uitrichten en stond ook aan de basis van de fraaie 0-1 van Xavi Simons", gaat Elfrink verder. "De WK-debutant haalde uitstekend uit nadat Gutiérrez de opening had gevonden. ‘Guti’ bij PSV, dat blijft toch een apart verhaal. Voor Schmidt was hij onomstreden en het lijkt erop dat hij ook Van Nistelrooij geen andere keus geeft dan hem simpelweg op te stellen."

Elfrink ziet dat de Mexicaan een belangrijke rol heeft bij PSV. "Gutiérrez heeft zich tijdens zijn vierenhalf jaar in Eindhoven ontwikkeld tot een verbinder en strijder en blijft ook regelmatig zijn kwaliteiten aan de bal etaleren", vervolgt de PSV-watcher. "Tenslotte pikt hij regelmatig een belangrijk goaltje mee, bijvoorbeeld in de bekerfinale van vorig seizoen."

"Het maakt Veerman en Guus Til zeker niet nutteloos bij PSV, want dit blijven kwaliteitsspelers die de club op andere momenten kan inschakelen. Door het langere verblijf in het bekertoernooi komt er voor PSV een bulk aan wedstrijden aan, die niet altijd met dezelfde kern gespeeld worden", aldus de journalist.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand