Gouka: "PSV betaalt geen hongerloon, maar elders verdien je meer"

Mikos Gouka
Mikos Gouka Foto: © BSR Agency

PSV staat hoogstwaarschijnlijk weer voor een rumoerige transferperiode in de zomer. Een aantal spelers staan in de belangstelling van andere clubs, terwijl PSV natuurlijk ook over huurspelers beschikt, die komende zomer kunnen vertrekken uit Eindhoven. Eén daarvan is Sergiño Dest, waar PSV een koopoptie op heeft.

"Als je er 10 miljoen voor over hebt, waarom zou je dat niet doen? Hij heeft het over zijn ontwikkeling en dat hij altijd wil spelen", vertelt Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Nou, dat is bij PSV wel het geval. Het zal waarschijnlijk om het financiële plaatje gaan. Nu speel je bij PSV niet voor een hongerloon, maar elders kun je meer verdienen. Dan kom je alleen wel in de spagaat van dat je wel of niet speelt."

"Dat heeft hij bij FC Barcelona en AC Milan natuurlijk al gehad", gaat de journalist verder. "Dus ja, volgens mij lijkt dit gewoon een kwestie van 'aftikken'. En daar zou PSV een geweldige koop aan hebben, want hij heeft zich geweldig ontwikkeld dit seizoen. Hij is één van de dragende spelers geworden dit seizoen en heeft PSV een extra wapen gegeven."

"Waarom zo'n optie niet eerder wordt gelicht? Misschien vinden ze die prijs aan de hoge kant. 10 miljoen is natuurlijk veel, maar in deze tijd... Een speler die nu 10 miljoen euro kost, is meestal geen heel bijzondere speler meer. En PSV is wel in staat om die bedragen neer te leggen en is ook wel gewend om dat te betalen. Dus dat verbaast mij ook wel een beetje", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties