Gouka: "Als er nou één speler onomstreden is bij Oranje..."

Mikos Gouka (rechts)
Mikos Gouka (rechts) Foto: © Pro Shots

Mikos Gouka is onder de indruk van oud-PSV'er Denzel Dumfries. De journalist van het Algemeen Dagblad vindt dat de rechtsback het maximale uit zijn carrière haalt.

"Onvoorstelbaar hoe die jongen er is gekomen en een status binnen Oranje heeft verworven", blikt Gouka in de AD Voetbalpodcast terug op de carrière tot nu toe van Dumfries. FC Dordrecht had geen plek voor hem, Feyenoord wilde hem niet en nu staat hij op het punt zijn contract met jaren te verlengen bij Inter. "Als er nou één speler onomstreden is bij Oranje is het Dumfries. Ik weet niet of hij een leider is binnen de selectie, maar wel een inspirator."

Dumfries liet weten tijdens het WK veel te gehad te hebben aan een psycholoog. Diezelfde psycholoog zit ook op de bank bij Almere City FC. "Een psycholoog op de bank bij Almere vond ik wel verrassend", geeft Gouka aan, die verwijst naar de goal van Rajiv van La Parra tegen FC Utrecht. "Als je Van La Parra die goal ziet vieren heeft het wel geholpen. Ik vraag me af hoe. Zij ziet dus dingen die een trainer niet ziet. En ze kan zien hoe een speler erin zit."

Lees meer:
0 reacties