"Geweldig om te werken met Lozano, Malen, Madueke en Gakpo"

Noni Madueke en Cody Gakpo
Noni Madueke en Cody Gakpo Foto: © Orange Pictures

Boudewijn Zenden heeft bij PSV veel ervaring opgedaan als assistent-trainer en individueel trainer. De 54-voudig international is daar zeer dankbaar voor.

"Bij Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt heb ik in deze rol geweldig kunnen werken als assistent-trainer, die extra aandacht kon geven aan met name de aanvallers", vertelt Zenden in De Telegraaf. "Daardoor heb ik intensief samengewerkt met jongens als Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo. Dat vond ik geweldig om te doen. Het trainerschap is iets dat je bij het voetbal houdt en dat is eigenlijk het leukste wat er is, dus ik denk dat ik daar wel in door wil."

Zenden overweegt de cursus Coach Betaald Voetbal en denkt dat de weg der geleidelijkheid daarbij kan helpen. "Inmiddels heb ik door mijn assistentschappen zo'n tien jaar in de keuken gekeken bij veel verschillende trainers", geeft hij aan. "Ik heb alles kunnen zien en observeren."

"Ik ben een jaar assistent geweest van Rafa Benitez bij Chelsea, een jaar assistent van Darije Kalezic bij Jong PSV, ik heb als parttime assistent en individueel trainer bij PSV van dichtbij gezien hoe Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt het aanpakken en als assistent samengewerkt met Ernest Faber toen hij het overname van Van Bommel. Het trainersvak is een ervaringsvak en ik heb al veel ervaringen opgedaan, die ik daarin kan meenemen", aldus Zenden.

Lees meer:
0 reacties