Gesprekken Babadi en PSV verlopen stroef: "Gaat om financiën"

Isaac Babadi tegen Jong Ajax
Isaac Babadi tegen Jong Ajax Foto: © Orange Pictures

Vrijdag kwam het gerucht in de wereld dat Feyenoord in gesprek is met PSV'er Isaac Babadi. PSV probeert de middenvelder echter in Eindhoven te houden, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Elfrink schrijft dat PSV er alles aan gelegen is om Babadi in Eindhoven te houden. Vorig seizoen bleef de club dan ook geduldig tijdens de contractonderhandelingen en Peter Bosz gaf hem minuten in de hoofdmacht. Toch zijn de onderhandelingen nog niet afgerond. “De PSV-clubleiding deed meerdere verbeterde aanbiedingen en toch is er nog steeds geen definitief akkoord.” Onlangs leken beide partijen in de buurt van een akkoord te zijn, alleen daar was ook nog veel onduidelijkheid over.

De Eindhovenaren vinden dat er aan de kant van Babadi onnodig lang geaarzeld wordt en vinden dat niet in het belang van de middenvelder. Toch is de opstelling van Babadi in de onderhandelingen volgens Elfrink te verklaren. “Omdat de speler zelf wel wil blijven maar ook de familie wil dienen. Die heeft daarnaast ook een stem in het voetbalverhaal dat Babadi gaat schrijven. De broer van Babadi is de zaakwaarnemer van het talent en wordt bijgestaan door een Duits kantoor, met oud-prof Sahr Senesie (halfbroer van Real Madrid-speler Antonio Rüdiger) als uithangbord.”

Aan de zijde van Babadi is er echter ook ontevredenheid. Zo vinden hij en zijn zaakwaarnemer dat Babadi pas laat in aanmerking kwam voor de A-selectie van PSV. Wel is het zo dat de Eindhovenaren daardoor de aanbieding voor de middenvelder al een paar keer hebben verbeterd. “Het gaat in gesprekken tussen de club en het management niet alleen om perspectief op speeltijd, want het gaat ook om financiën. De zaakwaarnemers willen simpelweg het beste bedrag voor Babadi en de familie uit de gesprekken slepen,” aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties