Gerets reageert op PSV-icoon: "Ben misschien over de schreef gegaan"

Eric Gerets als hoofdtrainer van PSV
Eric Gerets als hoofdtrainer van PSV Foto: © BSR Agency

Eric Gerets beleefde als speler, maar ook als hoofdtrainer successen met PSV. De Belgische oud-voetballer werkte in Eindhoven samen met clubicoon Luc Nilis, maar onderhield een bijzondere relatie met zijn landgenoot. Nilis noemde Gerets een 'heel goede trainer', maar omschreef Gerets in zijn boek als 'Een manipulator, kil, extreem humeurig en iemand met wisselende stemmingen'. "Hij heeft mij geliquideerd bij PSV", was Nilis hard voor zijn oud-trainer

"Ik heb niemand bewust kapot proberen te maken. Níé-mánd. Ook Luc niet", reageert Gerets in Humo. "Maar ik had als jonge trainer al zo’n carrière opgebouwd en ik was zo populair dat ik soms dingen deed en zei die ik nu, zoveel jaar later, zeker anders zou doen of zeggen. Misschien ben ik tegenover Luc af en toe over de schreef gegaan. Over sommige dingen heeft hij gelijk, over andere zeker niet."

"En wie heeft de waarheid in pacht? Geen van ons beiden, denk ik", gaat de voormalig rechtsback van PSV verder. "Hij is volgens mij wel de enige speler die dat gevoel heeft overgehouden aan zijn samenwerking met mij. Ik heb overal respect gegeven en respect teruggekregen."

"Of ik het daar nog eens met hem over wil hebben? Het liefst wel. En niet zoals vorig seizoen in Maasmechelen, bij Patro Eisden, toen we in hetzelfde restaurant zaten en hij mijn tafel voorbijliep. Als zo’n gelegenheid zich nog eens voordoet, zal ik zelf op ’m afstappen en vragen om samen een pint te drinken. Misschien wil hij niet, maar dan heb ik het tenminste geprobeerd", aldus Gerets.

Lees meer:
0 reacties