Gerbrands blikt terug op PSV: "Was onder de indruk van dat gesprek"

Toon Gerbrands
Toon Gerbrands Foto: © Pro Shots

Voormalig PSV-speler Anwar El Ghazi (FSV Mainz 05) en Bayern München-speler Noussair Mazraoui liggen onder vuur in Duitsland. De twee spraken hun steun uit richting Palestina, waardoor El Ghazi zelfs op non-actief is gesteld.

Twee jaar geleden was er ook al sprake van geweld tussen Israël en Palestina. Dat lag toen gevoelig in de selectie van PSV. Eran Zahavi deelde een pro-Israël-bericht, terwijl Mohamed Ihattaren, Pablo Rosario en Jordan Teze de kant van Palestina kozen.

Toon Gerbrands heeft teruggeblikt op die situatie. "Ik was als directeur van PSV geen politiek rechter", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Dus ik heb me helemaal niet bemoeid met wie er toen gelijk had of niet."

Gerbrands gaat verder: "Het gaat erom dat je met elkaar praat. En ik moet zeggen: ik was toen onder de indruk van dat gesprek. Iedereen gaf, gevormd door de eigen achtergrond, zijn kijk op het verhaal. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel in de wereld. Iedereen heeft zijn eigen perspectief binnen het wereldbeeld."

De oud-directeur vindt dat spelers hun mening moeten kunnen uiten. "In gesprek blijven met elkaar. Natuurlijk zijn er grenzen, maar probeer er vooral met elkaar uit te komen. Toen waren de spelers het ook niet met elkaar eens, maar ze zijn wel heel professioneel met elkaar verdergegaan. Sterker, ik zag dat de band in de selectie alleen maar beter werd", aldus Gerbrands.

Lees meer:
0 reacties