Gerbrands bleef PSV trouw: "Kon daar vier keer zoveel verdienen"

Toon Gerbrands nam na het voorbije seizoen afscheid bij PSV. De bestuurder vond in Marcel Brands een geschikte opvolger en vond het moment het juiste om op te stappen bij de Eindhovenaren. Dat terwijl Gerbrands nog in het bezit was van een doorlopend contract. Iets wat door Gerbrands doorgaans altijd wordt uitgediend.

"Voor mij betekent een contract dat ik niet wegga als een andere club zich meldt", zegt Gerbrands in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. "Twee Premier League-clubs hebben in mijn tijd bij PSV gebeld, ze wilden mij hebben. Ik heb gezegd: 'dat ga ik niet doen'. Dan gaan ze een dag later naar collega’s bellen met de vraag of ik het wel goed begrepen heb. Dan zeggen ze nog een keer tegen mij dat ik vier keer zoveel kan verdienen. Maar ik blijf zeggen: 'dat weet ik allemaal wel, het antwoord is nee. Ik heb commitment gegeven aan dit contract, klaar is Kees'."

"Of mijn vertrek bij PSV op een beter moment kwam? Ja, omdat er een betere kwam", gaat Gerbrands verder. "Ik heb negen jaar met hem (Marcel Brands, red.) gewerkt. Dit was absoluut de beste opvolger voor mij. Ik had er geen moeite mee. Wanneer er een betere komt, dan kijk ik vanuit topsport- en prestatieprincipes. Ze liggen in mijn functie niet voor het oprapen."

"Brands neemt voetbal mee, dat kan ten opzichte van mij toegevoegde waarde hebben. Ik nam prestatie, management en coaching mee, maar ik had bijvoorbeeld nog nooit van Ibrahim Sangaré gehoord. Marcel kent hem dan wel. Ik denk nog steeds dat Brands de beste man op de beste plek is. Daar ben ik van overtuigd. Overal gebeurt wel eens wat, daar moet je mee handelen", aldus de voormalig PSV-bestuurder.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
za
30/09
PSV
18:45
FC Volendam
zo
8/10
Sparta Rotterdam
16:45
PSV
za
21/10
PSV
18:45
Fortuna Sittard
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 5 8 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 5 3 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand