Gerbrands: "Achteraf ben ik heel tevreden dat we het zo hebben gedaan"

Toon Gerbrands en John de Jong
Toon Gerbrands en John de Jong Foto: © Pro Shots

Het traingingskamp van PSV in Marbella werd vanwege meerdere coronabesmettingen afgeblazen. Algemeen directeur Toon Gerbrands legt uit wat de Eindhovenaren allemaal doen om het virus buiten de poorten van het Philips Stadion te houden.

"Vanaf het moment dat we met de besmettingen werden geconfronteerd, hebben we ook alles gestuurd op de eerste wedstrijd tegen FC Groningen", zegt Gerbrands tegen Voetbal International. "We hebben alles heel zorgvuldig gedaan en continu getest, ook als de spelers geen verschijnselen hadden. We testen ons helemaal suf en alles bij ons is professioneel en streng geregeld. Maar met Kerst en Oud en Nieuw was het ook voor ons even onbeheersbaar."

Gerbrands vervolgt: "Op de ochtend van vertrek naar Marbella waren er een paar besmettingen bij gekomen. Die spelers waren in contact gekomen met anderen en we konden het ons niet permitteren dat in Spanje zou blijken dat er mensen tien dagen in quarantaine zouden moeten. Achteraf ben ik heel tevreden dat we het zo hebben gedaan, de schade van ongeveer een ton voor het mislopen van het trainingskamp nemen we voor lief. Dat geld waren we ook kwijt geweest als we wel waren gegaan."

Gerbrands verwacht bij PSV de komende periode niet veel problemen, omdat de zaken op De Herdgang en in het Philips Stadion beter beheersbaar zijn. "De kans dat corona de competitie gaat beïnvloeden, is aanwezig. Dat heeft het ook al gedaan. Sommige clubs hebben topwedstrijden in een vol stadion gespeeld, terwijl elders de tribunes leeg bleven."

"Go Ahead Eagles is, denk ik, een goed voorbeeld. Het scheelt daar enorm of er fans in De Adelaarshorst zitten. Het zou kunnen dat er de komende tijd spelers wegvallen, al ben ik daar bij ons niet zo heel bang voor. Wij doen het maximale om besmettingen te voorkomen. De interlandperiode wordt voor het voetbal wel weer even spannend, omdat spelers dan weer over de wereld uitwaaien", aldus Gerbrands.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
za 5 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
AZ -
za 12 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
PSV -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
PSV -
-
SC Heerenveen -
zo 27 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand