Gerald Vanenburg vertrok naar PSV: "Ik had toen meer met Feyenoord"

Gerald Vanenburg
Gerald Vanenburg Foto: © Pro Shots

Gerald Vanenburg was één van de meest technisch begaafde voetballers die Nederland ooit heeft gekend. De voormalig international van Oranje brak door bij Ajax, maar beleefde met PSV zijn grootste successen.

"Dat is geen slechte keus gebleken, maar als ik bij Ajax niet de problemen had gehad, dan had ik nog heel lang bij Ajax gebleven", vertelt Vanenburg in Tussen de palen van Ziggo Sport. "Het grappige is dat ik destijds meer met Feyenoord had, dan met andere clubs. Maar PSV zat in de lift en die gingen helemaal terug naar de top in Nederland."

"Toen was de keuze heel makkelijk, ook omdat het bij Ajax niet kon", gaat de voormalig baltovenaar verder. "Ik had toen ook niet eens per se een zwak voor Ajax, maar dat was toen dé club in Nederland. Samen met Feyenoord. En PSV was dat toen nog niet, dus je had automatisch meer met Ajax en Feyenoord dan met PSV."

De dribbelaar verkaste echter alsnog naar Eindhoven. "Maar PSV kwam destijds net in die fase dat ze alles overnamen in Nederland en dé club werden voor het kampioenschap. Toen gingen Ronald Koeman en ik van Ajax naar PSV en wonnen we de Europa Cup", aldus Vanenburg.

Lees meer:
0 reacties