Gerald Sibon herinnert: "Wat PSV nu heeft, hadden wij toen ook"

Gerald Sibon ziet veel overeenkomsten tussen het PSV van dit seizoen en het succesvolle team van het seizoen 2004/2005. De oud-spits maakte toen deel uit van het PSV wat hoge ogen gooide, ook in de Champions League.

"We hebben daar prachtige tijden meegemaakt. Leuke groep met allemaal leuke gasten", herinnert Sibon in een video-item van Voetbalzone. "De kern was Nederlands en er zaten wat Brazilianen, Koreanen en wat andere nationaliteiten, maar dat paste heel erg goed bij elkaar. We hadden een goede groep en wat PSV nu heeft, dat hadden wij toen ook. Een grote groep, die allemaal konden spelen."

"De voorbereiding was toen super slecht, maar daarna wonnen we alles", gaat de oud-speler verder. "Phillip Cocu was aanvoerder en hij gaf ook aan dat we een stapje meer moesten maken. En toen haalden we de halve finale van de Champions League. Zo zie je dat je als goed collectief heel ver kan komen."

"De nodige spelers maakten ook een mooie transfer daarna. Mark van Bommel ging naar FC Barcelona, Johan Vogel naar AC Milan en Ji-Sung Park naar Manchester United. Dat geeft wel aan dat je een mooi jaar hebt gehad als team. Cocu was toen wel de belangrijkste speler. En dat is hij de jaren daarna ook nog geweest", aldus Sibon.

Lees meer:
0 reacties