Geen schermen in de binnenstad tijdens kampioenswedstrijd PSV

PSV-supporters in Eindhoven
PSV-supporters in Eindhoven Foto: © BSR Agency

De horeca wil het heel graag, grote schermen in de binnenstad tijdens de naderende kampioenswedstrijd. Toch gaat dit niet gebeuren. Het schermenbeleid staat alleen schermen toe vanaf de kwartfinales van een EK of WK, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Onbegrijpelijk, vindt Ruud Bakker van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca. "Wij denken dat je de drukte goed kunt spreiden als je op een of twee locaties een groot scherm plaatst, maar volgens de gemeente is dit blijkbaar niet nodig.”

Ondanks dat het nog niet duidelijk is waar en wanneer PSV de kampioenswedstrijd zal gaan spelen, verwacht Bakker enorme drukte in het centrum van Eindhoven. "Het is jaren geleden dat PSV kampioen werd en ik denk dat fans het feestje massaal gaan vieren. Natuurlijk maakt het nog wel verschil of PSV in een thuis- of uitwedstrijd kampioen kan worden, maar ik denk dat het ook bij een thuiswedstrijd nog heel druk gaat worden. In een verder verleden werd het wel toegestaan om een scherm te plaatsen, maar nu houden ze vast aan het beleid dat alleen schermen toestaat op de grote toernooien.”

Als de gemeente niet overstag gaat, hoopt Bakker dat PSV bij een uitwedstrijd wel fans toelaat in het Philips Stadion.

Lees meer:
0 reacties