Gakpo vol vertrouwen richting EK: "Ga er met een goed gevoel in"

Cody Gakpo in duel met Argentinië
Cody Gakpo in duel met Argentinië Foto: © Pro Shots

Tijdens het vorige eindtoernooi was Cody Gakpo een van de grote spelers bij het Nederlands elftal. De (ex) PSV'er was met drie doelpunten erg belangrijk voor Oranje. Inmiddels heeft hij zijn eerste volledige seizoen bij Liverpool in de Premier League achter de rug, en blikt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad vooruit op het aankomende EK. 

"Ik ga er met een goed gevoel in en we hebben een team dat kan strijden om te winnen, als je kijkt naar het afgelopen WK", begint Gakpo. "Daar zat toen meer in, met in het achterhoofd de manier waarop we tegen Argentinië eindigden. Als je er op strafschoppen uitgaat, geeft dat altijd een slecht gevoel. Maar goed, het is gelopen zoals het is gelopen. Nu is iedereen weer wat verder.”

"We hebben een aantal jongens die al wat langer bij de groep zitten en sinds het WK behoorlijk wat ervaring op hebben gedaan”, gaat hij verder. "We hebben zelfs een Champions League-finalist erbij. Met mijn eigen rol binnen de groep ben ik niet zo bezig. Er zitten wat jongeren bij, maar ik had een aantal jaren geleden ook wel verantwoordelijkheidsgevoel denk ik. Dat past wel bij me. Het liefst sta ik straks linksbuiten, maar als het systeem een iets andere rol vraagt dan ga ik proberen die zo goed mogelijk in te vullen.”

Lees meer:
0 reacties