Gakpo eerlijk over Roemenië: "Ik kan geen uitblinker opnoemen"

Cody Gakpo
Cody Gakpo Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal verloor vorige week haar laatste groepswedstrijd op het EK. In Berlijn werd het 2-3 tegen Oostenrijk. Hoeveel invloed heeft de nederlaag tegen het Alpenland gehad? Voormalig PSV-aanvaller Cody Gakpo geeft antwoord.

"Er is niet zo veel veranderd na de wedstrijd tegen Oostenrijk, iedereen was natuurlijk teleurgesteld en wist dat het beter moet", zo vertelt de Oranje-buitenspeler op een persconferentie. "We hebben daarover gesproken en hebben erop getraind. Nu gaat het echt beginnen."

Nederland speelt dinsdag in de achtste finale van het EK tegen Roemenië. Gakpo zal waarschijnlijk weer in de basis staan, en zal zien dat Andrei Ratiu zijn directe tegenstander gaat zijn. De rechtsback maakte tot dusver veel indruk. "Ik moet het hem moeilijk maken, in de duels komen en proberen om hem voorbij te komen."

Behalve Ratiu wilde Gakpo niet te veel zeggen over de individuele spelers van de Roemenen. De oud-PSV'er prijst het collectief, maar noemde uiteindelijk toch wel twee spelers. "Ik heb ze bekeken, ze hebben goede spelers. Ik kan geen uitblinker opnoemen, maar ze hebben een goede ploeg met wat dribbelaars, Ianis Hagi en Dennis Man", aldus Cody Gakpo. 

Lees meer:
0 reacties