Gakpo bij 'Tops van Oranje': "Hij drukt zijn stempel op PSV"

Cody Gakpo bij het Nederlands elftal
Cody Gakpo bij het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

PSV'er Cody Gakpo meldt zich als koploper van de Eredivisie bij het Nederlands elftal. De Eindhovense aanvaller kende een heerlijke aanloop naar Oranje, aangezien hij bij alle vier doelpunten betrokken was in de met 4-3 gewonnen topper tegen Feyenoord.

"PSV is bestuurlijk in crisis, maar staat na een kwart van de competitie wel bovenaan", schrijft Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad. De journalist bestempelt PSV'er Cody Gakpo als een van de 'tops van Oranje'. "Gakpo drukte met een goal en drie assists zijn stempel op PSV - Feyenoord (4-3)."

Overige 'tops' van Wijffels zijn Andries Noppert (die debuteert in de selectie van Oranje terwijl hij zestien maanden geleden nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie) en Jordy Clasie, die één van de uitblinkers was aan de kant van AZ in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax.

Bij de 'flops van Oranje' vinden we Brian Brobbey, Bruno Martins Indi en Justin Bijlow. De Ajacied is vooralsnog bankzitter bij Ajax, terwijl Martins Indi geblesseerd de strijd tegen de Amsterdammers met AZ moest staken. De meest opvallende afwezige in de selectie is Feyenoord-doelman Justin Bijlow. "Bittere pil voor Bijlow dat hij niet bij Oranje zit. Vier keepers gaan nu voor. Wel in Zeist voor een penaltytraining", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand