FSV Mainz ontslaat Anwar El Ghazi wegens pro-Palestina berichten

Anwar El Ghazi namens FSV Mainz
Anwar El Ghazi namens FSV Mainz Foto: © Pro Shots

FSV Mainz heeft het contract van Anwar El Ghazi verscheurd, door zijn standpunten over de oorlog tussen Israël en Gaza. De 28-jarige aanvaller heeft uiteindelijk maar drie keer op het veld gestaan voor de Duitse club.

Het conflict tussen El Ghazi en zijn club onstond toen hij het op zijn Instagram opnam voor de slachtoffers in Gaza. In een van zijn posts zei hij het volgende: "Het kan nooit gerechtvaardigd worden dat er meer dan 3500 kinderen zijn gedood in Gaza de afgelopen drie weken. Hoe kunnen we als mensen zwijgen als er volgens ‘Save the Childen’ elke tien minuten een kind wordt gedood? Dat zijn negen kinderen in de tijd dat ik een wedstrijd speel."

"En dat getal loopt elke dag verder op", vervolgde El Ghazi. "Ik en de rest van de wereld mogen daar niet over zwijgen. We moeten de mensen oproepen om een einde te maken aan het moorden in Gaza."

FSV Mainz liet weten dat 'El Ghazi in verschillende gesprekken met het bestuur van de club afstand had genomen van zijn bericht op Instagram'. Hij zou 'het bericht en de negatieve impact ervan, voor de hele club betreuren'. De oud-PSV'er kon zich hier absoluut niet in herkennen. "Mijn standpunt blijft hetzelfde", zei hij als reactie. Dit heeft hem dus uiteindelijk zijn baan gekost.

Lees meer:
0 reacties