Fred Rutten reageert: "Tuurlijk hebben we confrontaties gehad"

Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten
Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten Foto: © Pro Shots

Fred Rutten moest vorig seizoen noodgedwongen voor één wedstrijd PSV bij de hand nemen. Voor het treffen met AZ stapte Ruud van Nistelrooij namelijk op en dat verraste ook zijn toenmalige assistenten.

"Ruud heeft aangegeven dat hij geen vertrouwen genoot van zijn omgeving. Van de medische staf, technische staf, de directie, iedereen. Als hij dan dat besluit neemt, dat begrijp ik wel", reageert Rutten bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik vind wel dat hem tekort wordt gedaan. Zeker in de zin van dat hij als beginnend trainer de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker wint, plus dat je je plaatst voor de voorrondes van de Champions League."

"Dat hij dan niet bij de genomineerden voor trainer van het jaar zit, dat kan ik niet begrijpen", gaat de oud-assistent van Van Nistelrooij verder. "Ik heb een goede relatie met hem gehad, tot en met de laatste dag. Voor mij was het ook heel erg verrassend. Tuurlijk hebben we confrontaties gehad, je bent het wel eens niet met elkaar eens. Dat is heel normaal. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn gang kon gaan bij Ruud en dat was gewoon prettig werken."

"Hij heeft mij voor de wedstrijd tegen AZ succes gewenst en achteraf nog gefeliciteerd. Daarvoor had ik ook al besloten te stoppen, ja. Ik twijfelde of ik die rol nog wel aankon. Daar twijfelde ik enorm aan bij mezelf. Omdat ik steeds meer het gevoel kreeg dat ik zelf het stuur in handen wilde hebben. Ik heb nooit iets gepland, maar als er iets voorbij komt wat ik leuk vind, dan sta ik er wel voor open om weer hoofdtrainer te worden", aldus Rutten.

Lees meer:
0 reacties