Fred Rutten: "Ik heb gezegd dat ik stop bij PSV, niet definitief"

Fred Rutten
Fred Rutten Foto: © Pro Shots

Fred Rutten neemt tegen AZ de taken van de opgestapte Ruud van Nistelrooij over. Voorafgaand aan dat duel stond hij ESPN te woord.

Het was niet de ideale voorbereiding deze week voor Rutten. "Ik denk dat dit wel één van de moeilijkste wedstrijden is. In een heel kort tijdsbestek moet je de hoofdjes dezelfde kant op krijgen. Dat is best wel lastig, maar ik denk dat het gelukt is. Op de training voerden ze uit wat van ze wordt gevraagd. En ook van wat ik van ze gezien heb. Dan denk ik dat het wel goed zit."

Rutten gaat niet veel veranderen bij PSV. "In de serie waarin we zitten hebben we eigenlijk maar twee keer schade opgelopen. Deze spelers wisten het vorige week in het laatste halfuur toch op te brengen om dat gelijkspel eruit te halen. In mijn gevoel moeten zij het nu weer doen. Ik heb met eigenlijk iedereen wel een klein gesprekje gevoerd. We hebben een bepaalde manier van spelen geïntroduceerd. Het zou heel gek zijn als ik alles in één keer overboord zou gooien. De speelwijze is gerelateerd aan het verleden, maar hier en daar heb ik wat nuances aangelegd. Ik vind dat we wat vaker en wat langer de bal moeten houden."

Over zijn eigen toekomst is de oefenmeester nog onduidelijk. "Wij zijn twee professionals en als je het gevoel hebt dat je bijna hetzelfde bent, dan moet eentje de keuze maken. En ik heb die keuze gemaakt. Ik heb niet gezegd dat ik definitief stop, ik heb gezegd dat ik stop bij PSV. Ik heb echt niet de deur op slot gegooid."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
PSV
18:45
FC Volendam
zo
8/10
Sparta Rotterdam
16:45
PSV
za
21/10
PSV
18:45
Fortuna Sittard
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Heracles Almelo
16:30
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand