Franse pers kritisch: "PSV was onzichtbaarder dan een huurmoordenaar"

Ibrahim Sangare tegen AS Monaco
Ibrahim Sangare tegen AS Monaco Foto: © Pro Shots

PSV heeft een gelijkspel overgehouden aan het treffen met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren hoeven, ondanks het resultaat, niet te rekenen op goede kritieken in de Franse media.

"Het voordeel van deze fase van het seizoen is dat Monaco de tijd had de gebreken van de tegenstander te identificeren", schrijft het Franse So Foot. "Clement moet hebben gemerkt dat de Nederlanders niet het meest georganiseerde team is als het gaat om het verdedigen van spelhervattingen. Zo maakten ze de Boeren in de slotfase ongerust. Maar Monaco liet niet genoeg zien om de hele wedstrijd naar zich toe te trekken."

"Al had PSV slechts één kans nodig om de controle te houden", gaat het medium verder. "Toch staat Monaco sterk in de schoenen. Het gaf gas, toonde spierkracht en vastberadenheid. Precies het tegenovergestelde van PSV. Aanvallende middenvelder Guus Til is nog niet in staat om te slagen met een simpele balaanname of een goede pass."

"PSV probeerde niet eens gevaarlijk te worden, tot die heerlijke middenvelder Joey Veerman een flits van collectieve genialiteit afrondde. Al met al was PSV onzichtbaarder dan een huurmoordenaar en brak het het ritme van Monaco onder leiding van de soevereine Ibrahim Sangaré", aldus So Foot.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand