Frank Arnesen: "Dat is het enige wat ik niet ben geweest bij PSV"

Frank Arnesen
Frank Arnesen Foto: © Pro Shots

Frank Arnesen is terug bij PSV, ditmaal als lid van de Raad van Commissarissen. De Deen heeft na zijn actieve spelersloopbaan ongeveer alles gedaan bij de Eindhovenaren, maar was de afgelopen twintig jaar ook onder andere de technische baas bij Chelsea, HSV, Tottenham en PAOK.

"Ik ben bij PSV ook nog een tijdje hoofdtrainer geweest, toen Sir Bobby (Robson, red.) een tijdje ziek was", zegt Arnesen tegen het Eindhovens Dagblad. "Het enige wat ik niet ben geweest, is algemeen directeur. Die ambitie is er nooit geweest omdat ik dicht bij het voetbal wil blijven. Ik heb in een seizoen zelfs de functie van hoofdscout, hoofd opleidingen en technisch leidinggevende vervuld."

"Als je jong bent, kun je dat aan. Nu zul je me niet vaak bij een training zien en hou ik me op de achtergrond, tenzij de situatie iets anders vraagt. Soms moet je een tijd rustig blijven als het wat minder gaat, maar niet alle eigenaren of bestuurders kunnen dat. De een zit bovenop alles, de ander laat een directie alles bepalen", aldus Arnesen.

Lees meer:
0 reacties