FOTO | PSV vernieuwt Philips Stadion met Cody Gakpo en Andres Guardado

Cody Gakpo en Andrés Guardado namens PSV
Cody Gakpo en Andrés Guardado namens PSV Foto: © Pro Shots

PSV heeft dichtbij de hoofdingang het Philips Stadion ietwat vernieuwd. Zo zijn voormalig PSV'ers Andrés Guardado en Cody Gakpo aan de wand toegevoegd.

Guardado en Gakpo zijn zeker niet de enige oud-PSV'ers die de op de wand te zien zijn. Zo zijn bijvoorbeeld ook Ronaldo, Luc Nilis, Gomes, Coen Dillen en Jan van Beveren vereeuwigd op het artwork nabij de hoofdingang van het Philips Stadion. Naast de portretten zijn nog een aantal oude logo's en lijfspreuken van PSV te zien op de wand.

Andrés Guardado kwam in in de zomer van 2014 op huurbasis naar PSV, om een jaar later definitief bij de Eindhovenaren te tekenen. Hij bleef tot medio 2017 bij PSV, waarna hij in 2017 vertrok naar Real Betis. Op 37-jarige leeftijd (Guardado is vandaag, 28 september, jarig, red.) is hij nog altijd bij de Spaanse club actief. Namens PSV kwam de Mexicaanse middenvelder tot 102 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. 22 keer leverde hij een assist af.

Cody Gakpo is natuurlijk afkomstig uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. De vleugelaanvaller debuteerde op 25 februari 2018 in het eerste elftal van PSV. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord kwam hij vlak voor tijd in het veld voor Steven Bergwijn. Gakpo werd in de vorige winter voor zo'n 42 miljoen euro verkocht aan Liverpool FC en speelde liefst 159 wedstrijden in de hoofdmacht. Hij scoorde 55 treffers en verzorgde 50 assists.

Lees meer:
0 reacties