Formidabele Donyell Malen schiet Dortmund naar koppositie

Donyell Malen
Donyell Malen Foto: © Pro Shots

Borussia Dortmund heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. Der Rekordmeister verloor met 3-1 bij Mainz terwijl Dortmund weinig moeite had met Eintracht Frankfurt.

Jude Bellingham zette BVB in de negentiende minuut op het juiste spoor. De Engelse international draaide zich knap vrij en schoot de openingstreffer met rechts in de hoek. Vijf minuten later was het Malen die de score verdubbelde. De oud-speler van PSV schoot met rechts onberispelijk raak en trof hierdoor voor de vijfde maal op rij doel voor Dortmund. Nog voor rust kwam ook de 3-0 op het scorebord nadat Mats Hummels raak wist te koppen.

Het slotakkoord was wederom voor Malen. De aanvaller wist wederom vanaf de zijkant raak te schieten. Door de overwinning heeft Dortmund nu één punt meer dan Bayern. Beide ploegen moeten nog vijf wedstrijden spelen. Dortmund ontvangt thuis nog Wolfsburg, Gladbach en Mainz, terwijl er nog een bezoek moet worden gebracht aan Bochum en Augsburg.