Foppe de Haan: "Hij voelde zich echt in de steek gelaten bij PSV"

Foppe de Haan
Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Foppe de Haan zag hoe het huwelijk tussen PSV en clubicoon Ruud van Nistelrooij vroegtijdig strandde. De oud-topscorer vertrok één wedstrijd voor het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij de Eindhovenaren.

"Hij is ongelukkig geweest als trainer van PSV, denk ik", vertelt De Haan aan FC Update. "Misschien kwam het wel op het verkeerde moment. Dat weet je altijd pas achteraf, hè? Ik heb het er weleens met hem over gehad en achteraf had hij het gevoel dat het net te vroeg was. Hij voelde zich echt in de steek gelaten, en het is een gevoelsmens."

"Hij is natuurlijk hartstikke onafhankelijk, dan denk je ook anders, dus ik snapte het wel", gaat de Friese oud-trainer verder. "Nee, geen broodtrainer. Ik denk wel dat hij vroeg of laat weer begint, want hij vond het wel mooi."

"Maar hij vond dat het om hem heen beter georganiseerd moest worden, dat hij veel te veel op zijn dak kreeg waardoor hij zijn accenten verkeerd legde. Daar heeft hij over nagedacht: 'Hoe moet het dan, hoe kan het beter en wat heb ik nodig?'. Ja, hij heeft leergeld betaald", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties